Leon: The Professional (1994)

Mathilda (Natalie Portman), o fetita de 12 ani, are o viata si o familie “perfecta”: tatal ei este un traficant de droguri care o bate de fiecare data cand are ocazia, mama ei nu da doi bani pe ea, iar sora cea mare o ignora mereu. Singurul ei sprijin este fratele mai mic. Ah da, ca totul sa fie perfect, vecinul lor este un asasin platit. Intr-o frumoasa zi din aceasta poveste de viata, intreaga familie a Mathildei este asasinata de catre seful tatalui ei.

Cu putin noroc, ea reuseste sa se ascunda la vecinul de care tocmai v-am pomenit. Si desi nu punea prea mare pret pe familia din care facea parte, moartea fratelui ei a reusit sa-i inspire o singura dorinta: razbunarea. Spre norocul ei, asasinul platit care a scapat-o de o moarte sigura o poate ajuta in aceasta misiune. De aici, evident, incepe distractia… si o poveste foarte interesanta de viata.

Suna interesant, nu-i asa? Ei bine, Leon: The Professional (1994) este genul de thriller pe care vreti il vedeti, genul de film pe care nu cred ca o sa mai avem ocazia sa il vedem prea curand in viitorul apropiat. Luc Besson a facut minuni cu aceasta poveste, iar Jean Reno si Natalie Portman joaca exceptional, desi trebuie sa recunosc ca este un pic ciudat sa o vad pe Natalie atat de tanara.

Daca vi s-a intamplat si voua, ca si mie, sa nu vedeti acest film pana acum, cautati-l! Sunt absolut sigur ca o sa va placa.

One Response to “Leon: The Professional (1994)”
  1. David June 16, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *