The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense (1999) este unul din acele filme psihologice pe care nu ai cum sa le uiti. Un clasic care nu are voie sa lipseasca de pe lista voastra. Daca stau bine sa ma gandesc, acest film mi-a deschis apetitul pentru genul psihologic si de atunci am facut o adevarata pasiune pentru el. Printre altele, The Sixth Sense a fost nominalizat la sase premii Oscar. Nu pot sa inteleg cum nu a castigat nici macar unul dar “geniile” de acolo nu au stiut niciodata sa aprecieze un film adevarat.

Banuiesc/vreau sa cred ca ati vazut filmul si ati ramas la fel de surprinsi de final ca si mine. Intotdeauna mi-au placut productiile imprevizibile, care iti pun mintea la contributie.

La numai 8 ani, Cole Sear (Haley Joel Osment) are un secret apasator: poate sa vada fantome. Fiind o fire mai retrasa, Cole este inspaimintat de aceste spirite, mai ales ca nu intelege de ce are acest “dar” si ce poate sa faca cu ele. Derutat de puterile lui, Cole nu vorbeste despre ceea ce vede decat cu psihologului lui, Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis). Insa, pe masura ce doctorul descopera tot mai multe lucruri despre puterile lui Cole, totul se schimba. Se schimba atat de mult incat viata celor doi nu va mai fi niciodata la fel …

No Responses to “The Sixth Sense (1999)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *