The Usual Suspects (1995)

Un clasic, de doua ori castigator la Oscar, unul dintre cele mai bune filme psihologice pe care puteti sa le vedeti. Nu conteaza daca va pasioneaza sau nu genul, acest film trebuie sa fie pe lista voastra “de vazut”. Kevin Spacey face un rol de milioane, una dintre cele mai bune reprezentatii ale lui. Nici nu e de mirare ca a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Cautati-l. Merita toata atentia voastra si sunt foarte sigur ca o sa va placa.

Povestea: Filmul incepe din start cu o dilema. O nava este aruncata in aer, multi oameni sunt ucisi si un singur om reuseste sa scape din macel. Responsabilul pentru acest dezastru: Keyser Soze, un infractor teribil, o legenda in lumea crimei despre care nimeni nu stie absolut nimic, o fantoma.

Dar pana sa ajungem la explozia navei, filmul ne aduce in prim plan cinci infractori care sunt adusi la politie pentru o identificare dupa ce un camion plin cu arme este deturnat. Pentru ca sunt maltratati iar politia nu are nici o dovada impotriva lor, cei cinci se hotarasc sa-i invete o lectie pe politisti. Ataca “serviciul lor ilegal de taxi” prin care transportau infractori in schimbul unor sume de bani si au grija ca presa sa afle despre aceasta mica afacere a lor.

Evident, odata ce au inceput cu infractiunile nu se pot opri dar o operatiune de-a lor merge prost. In urma acestui esec, ei afla ca i-au gresit cel putin o data in viata lui Soze si, pentru asta, trebuie sa plateasca un pret. Pe scurt, trebuie sa opreasca un schimb de droguri care urma sa aiba loc pe o nava din port.

Cine este Keyser Soze? Exista cu adevarat? Ramane sa aflati singuri…

“The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist.”

No Responses to “The Usual Suspects (1995)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *