Un an de CINEPUB – platforma online de film romanesc

Vineri, 26 februarie 2016, s-a implinit un an de la lansarea CINEPUB, platforma online de film romanesc. In caz ca va intrebati, CINEPUB este singurul portal online dedicat filmului romanesc, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti. Scopul portalului este acela de a aduce mai aproape de publicul cinefil filmele autohtone, semnate de regizori consacrați sau la inceput de drum, productii independente sau nu.

Daca va pasioneaza filmele si vreti sa acordati o sansa productiilor din Romania, atunci va recomand sa intrati pe cinepub.ro. Aveti la dispozitie 113 filme – 25 lungmetraje, 41 scurtmetraje, 27 documentare si 20 de animatii. Dupa cum v-am mentionat si la inceputul articolului, vizionarea acestora este gratis.

După un an, CINEPUB înseamnă 5.405.657 minute urmărite, mai exact 10 ani și 28 de zile în care filmul românesc a fost văzut non-stop online. Înseamnă și o listă de 113 filme – 25 lungmetraje, 41 scurtmetraje, 27 documentare și 20 de animații. Dar, cel mai important, CINEPUB înseamnă povești puternice, personaje complexe, situații amuzante și momente tensionate pe care le propune săptămână de săptămână cinefililor, odată cu premierele din fiecare joi, de la ora 20:30.

“Moromeții” (r. Stere Gulea), “Iacob” (r. Mircea Daneliuc), “Felicia, înainte de toate” (r. Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf), “Bună! Ce faci?“ (r. Alexandru Maftei), “Legături bolnăvicioase“ (r. Tudor Giurgiu), “Killing Time“ (r. Florin Piersic Jr.), ”Morgen” (r. Marian Crișan), “O lună în Thailanda“ (r. Paul Negoescu), “Principii de viață“ (r. Constantin Popescu), ”Domestic” (r. Adrian Sitaru), “Interior. Scară de bloc“ (r. Ciprian Alexandrescu), “Bad Penny“ (r. Andrei Crețulescu), Șanțul (r. Adrian Silișteanu), “Maria“ (r. Claudiu Mitcu) sau “O scurtă poveste“ (r. Radu Vasile Igazsag) formează o listă scurtă a filmelor disponibile în acest moment pe cinepub.ro.

cinepub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *