„Undine”, in cinematografe din 21 Mai

Independenta Film lanseaza pe 21 Mai in cinematografele deschise din tara „Undine”, o poveste de dragoste moderna inspirata din basme si semnata de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din Romania pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a castigat premiului pentru Cea mai buna actrita la Premiile Academiei Europene de Film si la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat si cu Premiul FIPRESCI la acelasi festival. 

Undine (Paula Beer) lucrează în Berlin ca istoric și ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licențiată în istorie și activează ca freelancer. Dar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage.

Atunci când iubitul ei Johannes (Jacob Matschenz) o părăsește pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlnește pe Christoph (Franz Rogowski), un scafandru industrial, de care se îndrăgostește în mod neașteptat. O dragoste nouă, fericită și inocentă, plină de curiozitate și încredere. Când Christoph începe să realizeze că Undine fuge de ceva, aceasta trebuie să facă față blestemului o dată pentru totdeauna. 

„Undine” ii are in rolurile principale pe Paula Beer si Franz Rogowski, actori cu care acesta a colaborat si la filmul sau anterior, „Transit” (2018). Filmul este primul dintr-o trilogie care exploreaza personaje din Romantismul german si are la baza o serie de motive ce pot fi urmarite inapoi in timp pana in mitologia greaca. Printre cele mai noi interpretari se regasesc cele ale scriitorilor Hans-Christian Andersen („Mica sirena”, 1836), Oscar Wilde ( „Pescarul si sufletul sau”, 1891) sau Peter von Matt („Romantic Treachery”, 1989), aceasta din urma fiind povestea care i-a adus lui Christian Petzold inspiratia. 

No Responses to “„Undine”, in cinematografe din 21 Mai”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *