Schadenfreude

Oamenii intotdeauna au gasit amuzant necazul altora. Intodeauna s-a intamplat, intotdeauna se va intampla.Intr-o mica (sau mai mare) masura cu totii suntem sadici. Greu de crezut, nu-i asa ?
Dar sa stam sa ne gandim. De cate ori nu am facut lucrul acesta ?
Imaginati-va urmatoarea scena (intamplarea la bazin) : Nu incerca sa o impresionezi ! … pe mine ma amuza scena de fiecare data cand imi aduc aminte. Probabil sunt ceva mai sadic.

La un moment dat am aflat ca exista si un cuvant special pentru acest lucru. Se numeste Schadenfreude => provine din limba germana,a ajuns sa fie adoptat in limba engleza exact sub aceeasi forma si se refera la placerea provenita din ghinionul (suferinta) altora.

Un experiment din 2006 a aratat ca barbatii se simt bine cand oamenii rai sufera, spre deosebire de femei.Studiul a fost conceput pentru a studia empatia urmarind care centrii nervosi ai creierului sunt stimulati cand cineva vede ca o persoana este supusa la durere fizica. La barbati s-a observat ca centrii nervosi care arata placerea s-au “aprins ca un pom de Craciun” cand cineva rau era supus la durere fizica.
Poate din acest motiv au existat si doua razboaie mondiale.

Acum sa trecem la ceva mai amuzant. In clipul de mai jos avem o scena dintr-o emisiune, sa-i spunem lacrimogena, gen Iarta-ma.

Sunteti incredibil de rai daca ati ras la aceasta scena tragica, plina de sentimente si emotii … Sunteti atat de rai incat nu mai pot de ras. Opriti-va ! Va rog ! Asa ceva … 🙂
Ce rai suntem ! Clipul are 45,510 likes si 1,495 dislikes !
1,495 de persoane care nu rad de suferinta altora sau 1,495 care nu au simtul umorului ?


Si pentru ca nu era destul, cineva s-a gandit sa faca si un remix :

9 Responses to “Schadenfreude”
 1. Gerhald February 8, 2011
  • admin February 8, 2011
 2. bibabum February 8, 2011
  • admin February 8, 2011
 3. Glappy February 8, 2011
  • Vlad February 8, 2011
 4. Gabi February 8, 2011
  • admin February 8, 2011
 5. val33ntyn February 8, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *