Cum sa “citesti” un jucator de poker

Care este cea mai buna strategie pentru poker? Sa joci in functie de adversar. Ce inseamna asta? Inseamna ca, daca te pricepi putin la limbajul corpului, poti sa faci minuni atunci cand joci poker. Cum poti sa inveti mai multe lucruri despre limbajul corpului? Simplu. Ori citesti de cateva ori cartea “The Definitive Book of Body Language” scrisa Allan Pease si testezi ceea ce inveti in viata de zi cu zi, ori te uiti la clipul de mai jos:

1. Cum isi aseaza jucatorul chips-urile. Chips-urile sunt ordonate? Inseamna ca jucatorul respectiv are foarte mare grija cand pariaza, asta daca se decide sa parieze. In general, acesti jucatori pariaza rar si se tem foarte mult sa nu piarda. Rareori un astfel de jucator va face un bluff.
Chip-urile nu sunt ordonate? Perfect! Acesta este genul de jucator cu care vrei sa joci. De obicei fara frica, acest tip de jucator nu se va speria in fata unui pariu. Daca se intampla sa nu aiba experienta, acest jucator va pierde multi bani intr-un timp foarte scurt. Aveti grija. Bluff-urile sunt la ordinea zilei pentru ei.

2. Daca un jucator pariaza aruncand intr-un mod neordonat o serie de chips-uri si apoi le reaseaza => bluff!

3. Felul in care un jucator cumpara chips-uri.
Daca jucatorul face un show atunci cand cumpara chips-uri, puteti sa va asteptati la un tip agresiv, imprevizibil, care face pariuri mari si bluff-uri de fiecare data cand are ocazia.
Daca jucatorul este foarte timid atunci cand cumpara chips-uri, asteptati-va la un tip retras, care face pariuri rar si cu sume mici. Bluff-ul nu este o specialitate pentru acest jucator.

4. Pokerclack.
Jucatorul face un sunet de nemultumire atunci cand vede ultima carte? Inseamna ca jucatorul respectiv are o mana foarte puternica sau ca a vazut cartea de care avea nevoie. Nu pariati!

5. Jucatorii care nu se uita la flop au “maini puternice”.
Jucatorii care se uita la flop sau la carti au “maini slabe”.
*** Intotdeauna trebuie sa urmariti reactia jucatorilor atunci cand acestia vad flopul. Lasati cartile voastre. Aveti timp suficient sa verificati flopul dupa ce vedeti reactia celorlalti jucatori.

6. Jucatorii care se uita la chips-uri dupa ce vad flop-ul/river-ul/turn-ul au maini puternice. De ce? Pentru ca se gandesc sa parieze.

7. Jucatorii care se uita la cartile pe care le au dupa ce vad flop-ul vor sa verifice daca pot sa joace la culoare. Memorati cartile pe care le primiti! Uitati-va la ele o singura data.

8. Orice actiune/reactie/gest care indica tristete arata exactul opusul mainii pe care o are jucatorul care face gestul. Ce inseamna asta? Inseamna ca nu ar trebui sa pariati.

9. Jucatorii care par mai nervosi atunci cand pariaza/pariaza agresiv au maini puternice.

10. Daca un jucator vrea sa parieze, du mana spre chips-uri. Asa poti sa verifica daca vrea sa faca un bluff.
Are o mana buna? Va continua pariul. Vrea sa faca un bluff? Se va razgandi.

4 Responses to “Cum sa “citesti” un jucator de poker”
  1. tocma August 18, 2015
    • Daniel Urda August 18, 2015
      • tocma August 18, 2015
  2. Marius October 26, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *