Directia vantului

[ad#ad-1]

A fost o vreme cand pentru mine,un vis parea imposibil de atins. Era o granita prea mare intre un vis si realitate.Unul dintre aceste vise se numea parasutism. Visam de mult timp sa fac asa ceva,dar ca de obicei cautam scuze sa nu fac asta : nu am unde,nu am cum sa ajung,costa prea mult,e prea periculos,parintii o sa ma omoare …
Asta pana intr-o zi in care mi-am dat seama ca :
1.Viata este prea scurta,pentru a avea regrete
2.Orice vis poate deveni realitate

Si asa m-am hotarat sa ma apuc de parasutism (povestea e mult mai lunga,dar o sa vorbesc despre ea in alt articol).La inceput am fost singur…dupa o luna s-a hotarat si un prieten sa ma insoteasca in aventura mea.

Sa trecem la ce vroiam sa va povestesc : Una dintre problemele cu care se confrunta orice parasutist,este aflarea directiei vantului (atunci cand esti in aer).De ce? Pentru ca la 1500 de m curentii de aer sunt foarte puternici,si nu ai cum sa-ti dai seama de unde bate vantul.Mai in gluma sau mai in serios,colegii nostrii mai batrani (si mai experimentati) ne-au povestit despre 2 variate de a o afla (directia vantului) :
1.Bagi frumos un deget in gura,il rotesti in toate directiile si asa iti dai seama sau
2.Scuipi si vezi in ce directie o ia “flegma”

Si a venit prima zi de salt.Eu sar primul.Dupa multe emotii (va povestesc altadata) reusesc sa sar (e ca si cum ti-ai pierde virginitatea….numai ca de vreo 10 ori mai fain).Si in aer,problema mea desigur,era sa aflu directia aia obosita.M-am gandit sa folosesc variantele enuntate de parasutistii mai experimentati,dar cumva mi-a venit o idée si mai buna : Sa ma orientez dupa colegii care erau deja in aer.Astfel nu mai aveam nevoie sa testez genialele “teorii”.

Dupa cateva salturi de-ale mele apare si prietenul meu. Urca in avion,sare si se trezeste in aer cu eterna problema : “De unde bate vantul?”. A vrut sa incerce prima varianta,dar s-a razgandit si a ales-o pe a doua ! Asa ca scuipa prietenul meu si asteapta sa vada unde se duce (flegma). Spre surprinderea si ghinionul lui,flegma s-a intors (in “leasing ” as putea spune): o parte pe fata lui,o parte pe bluza.

Dupa ce a apucat sa se dezmeticeasca si sa se curete de “rodul” “experimentului” sau, a tras urmatoarea concluzie : Vantul batea din fata !

Rad de fiecare data cand imi aduc aminte…

[ad#ad-1]

8 Responses to “Directia vantului”
  1. Mel November 29, 2009
  2. hime November 29, 2009
  3. admin November 29, 2009
  4. hime November 29, 2009
  5. strumfita cu esarfa November 29, 2009
  6. admin November 30, 2009
  7. Sierra Monica B. February 17, 2010
  8. gio March 19, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.