Tie ce-ti iese?

Tie ce-ti iese? Cati dintre voi nu ati auzit, cel putin odata, intrebarea asta ? O intrebare care ilustreaza atat de multe calitati in interlocutor : egoism, interes in tot ceea ce face, lipsa unei pasiuni reale, un scop ascuns in tot ceea ce face …
O intrebare care strica, de cele mai multe ori, conversatia !
Scopul intrebarii ? Cati bani castigi din ceea ce faci. De parca totul s-ar rezuma la bani.

De fiecare data cand ma apuc sa fac ceva (orice) : un curs, un sport, un eveniment, o promovare, sunt intrebat : “Tie ce-ti iese?”

Timp de 2 ani am fost membru intr-o organizatie studenteasca, mai pe scurt voluntar. Care era intrebarea fatala pe buzele prietenilor mei ?
Mie ce-mi iese … Nu mi-a iesit nimic ! Eventual ochii din orbite. Cum sa scoti bani din voluntariat ?
Ce-i drept am invatat multe : cum sa organizez un eveniment, cum sa promovez un eveniment, marketing, management, project management, am o cunoscut o gramada de oameni, am calatorit prin tara, am fost la foarte multe chefuri, mi-am “slefuit” calitatile de dj …
Dar nu am castigat bani ! Dimpotriva, am cheltuit foarte multi !

La un moment dat am inceput sa fac parasutism. Intrebarea fatala apare ! “Tie ce-ti iese?” In niciun caz bani !!! De fapt, trebuie sa cheltui foarte mult pentru a practica acest sport. Asta nu inseamna ca fac parasutism degeaba : e o pasiune (foarte mare!), o experienta unica si de neuitat, un vis din copilarie, am cunoscut foarte multi oameni, o modalitate de a-ti petrece timpul liber (intr-un mod foarte interesant), adrenalina …

Societatea asta nu face altceva decat sa ne rapeasca si cele mai mici placeri din viata. Totul trebuie sa se rezume la doua lucruri : bani si sex!
Din fericire nu toti se rezuma la aceste doua lucruri. Nu spune nimeni ca nu sunt importante. Pentru a face orice in lumea asta ai nevoie de bani . Sexul este o mare placere din aceasta viata, dar nu este singura !
Asa ca data viitoare cand nu va puteti abtine sa puneti aceasta intrebare, ganditi-va mai bine ! Unii oameni fac anumite lucruri doar pentru ca aduce un plus vietii lor : placere, distractie, amintiri de neuitat, experiente unice … ! Pentru ei, banii, pot fi uneori ultima grija !

2 Responses to “Tie ce-ti iese?”
  1. Horea March 24, 2010
  2. geni March 29, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *