Reteaua Vodafone este 100% verde

Reteaua Vodafone Romania este 100% verde, fiind alimentata integral cu energie electrica din surse regenerabile. Incepand cu 1 aprilie 2020, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat ca toata energia electrica necesara operatiunilor sale, inclusiv energia electrica consumata in spatii inchiriate, provine din surse regenerabile.

In anul 2019, Vodafone Romania a demarat actiunea de instalare de panouri fotovoltaice pe locatiile sale si exploreaza, in prezent, utilizarea instalatiilor eoliene cu scopul de a genera energie verde prin investiti proprii, pe langa achizitionarea de energie exclusiv din surse regenerabile.  

Aceste demersuri se subscriu obiectivelor asumate de companie in ceea ce priveste grija pentru mediul inconjurator, prin pilonul strategic numit Planet, si sustine realizarea misiunii intregului Grup Vodafone de a contribui la un viitor mai bun, prin crearea unei societati digitale sustenabile si reziliente, in care oportunitatile si sansele de dezvoltare sunt accesibile tuturor. 

Pana in luna iulie a acestui an, intreaga retea Vodafone din Europa va fi alimentata exclusiv cu energie ce provine din surse regenerabile (energie eoliana, solara sau hidroenergie), formand, astfel, reteaua Vodafone Green Gigabit. 

Obiectivul final Vodafone este de a atinge un nivel net zero al emisiilor de carbon pana in 2040, la nivelul intregului grup, prin limitarea in intregime inclusiv a emisiilor indirecte (precum cele care provin din lantul de aprovizionare sau din utilizarea produselor vandute, calatorii de business s.a.m.d.).

Catalin Buliga, CTO Vodafone Romania, a declarat : “Grija fata de Planeta este un pilon principal al strategiei Vodafone. In acest sens, ne-am asumat o serie de obiective ambitioase si am reusit deja, intr-un interval relativ scurt, sa inregistram progrese majore.

Utilizam 100% energie verde pentru operatiunile Vodafone din Romania, ne-am micsorat considerabil consumul de energie in principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic si multe altele. Intr-o lume in care tehnologia joaca un rol atat de important si volumul comunicatiilor digitale creste in fiecare an, generand o amprenta de carbon tot mai mare, este important sa venim cu actiuni concrete pentru a micsora impactul asupra mediului. Faptul ca operatiunile noastre din Romania folosesc acum doar energie verde este un motiv de mandrie pentru noi si, sper eu, si pentru clientii nostri.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *