Unfold Motion cauta tineri designeri si arhitecti pentru „Je suis Giselle”

Baletul romantic „Je suis Giselle” va fi refacut de catre Asociatia Unfold Motion, cunoscuta deja ca promotor al dansului contemporan romanesc. Rolul principal va apartine unui barbat si va fi adus in prim plan procesul interior al omului modern care trece prin probleme ce ii apasa temporar existenta: influenta coplesitoare a mediului familial, diferentele de clasa sociala, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihica si lipsa de experienta combinata cu naivitatea, toate aceste probleme fiind specifice tuturor oamenilor, indiferent de sex. 

„Je suis Giselle” contribuie la dezvoltarea si cresterea vizibilitatii dansului contemporan si la formarea de public nou in randul locuitorilor din cartierele timisorene, dar si a celor din judetul Timis. Proiectul presupune regandirea si adaptarea baletului romantic Giselle (actul I) intr-un spectacol-solo de dans contemporan si difuzarea acestuia in diferite spatii din Timisoara. Muzica va fi inspirata din libretul original si reinterpretata de muzicianul Ovidiu Zimcea.

Spectacolul ”Je suis Giselle” este o interventie culturala care propune o invitatie la reflectie atat pentru publicul tanar, cat si pentru cel matur si satisface nevoia umana de a participa laolalta la un act artistic complex si provocator din punct de vedere vizual.

In cadrul proiectului sunt prevazute, pe langa spectacolul de dans contemporan, o serie de ateliere de dans dedicate adolescentilor din cartiere, beneficiarilor fundatiei United Way din judetul Timis, dar si colaborari interdisciplinare cu artisti vizuali  si arhitecti  locali in vederea realizarii costumelor si scenografiei dedicate.

“Je suis Giselle” este un proiect amplu care va cuprinde 6 reprezentatii de dans contemporan inedite, un atelier de dans pentru tineri (cu o durata de 5 zile) si o prezentare finala in spatiul FABER.

Unfold Motion lanseaza un concurs de idei in vederea selectarii unui arhitect/ unei echipe de doi arhitecti de la Facultatea de Arhitectura a UVT care vor proiecta si realiza doua scenografii in relatie cu conceptul coregrafic al proiectului ”Je suis Giselle”. Prima lucrare presupune elaborarea unei constructii scenografice modulare care sa permita interactiunea fizica a performerului cu aceasta. Cea de-a doua vizeaza conceperea unei instalatii de lumini, unde lumina creeaza spatiul de dans. 

De asemenea, Unfold Motion, in colaborare cu Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, lanseaza acelasi concurs de idei in vederea selectarii unei echipe de trei designeri care vor proiecta si realiza trei creatii vestimentare in relatie cu conceptul coregrafic al proiectului ”Je suis Giselle”.

Cei interesati se pot inscrie pana la data de 28 februarie accesand link-ul: https://forms.gle/orVmVeftk4KF5Rdy5 (formular special pentru designeri) sau pe adresa de e-mail: unfoldmotion@gmail.com

Materialele de lucru si toate informatiile necesare vor fi trimise catre aplicanti pe 1 martie, iar pe 15 martie se vor anunta echipele castigatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *