Cel mai inalt dinozaur, la Dino Parc Rasnov

Din aceasta saptamana, la Dino Parc Rasnov este expus cel mai inalt dinozaur din Sud-Estul Europei, un Diplodocus care se ridica la peste 11 metri deasupra pamantului. Diplodocus face parte din familia sauropodelor, cele mai inalte creaturi care au existat vreodata pe Pamant.

„Ne-am propus ca în fiecare an să aducem câte un exponat excepțional. În trecut l-am adus pe Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător ce a existat vreodată, descoperit chiar la noi, în România. În 2019 am profitat de extindere și de dublarea suprafeței parcului și am adus unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit vreodată, Seismosaurus, un gigant de 45 de metri. Anul acesta l-am adus pe Diplodocus, un dinozaur foarte înalt, de peste 11 metri înălțime. Iar planul nostru este să continuăm să investim în astfel de exponate, astfel încât vizitatorii noștri să poată vedea cu ochii lor aceste animale extraordinare care au trăit pe Pâmânt în urmă cu zeci de milioane de ani,” Adrian Apostu, Manager Dino Parc Râșnov.

Diplodocus a fost un dinozaur erbivor din familia sauropodelor, cele mai mari creaturi care au existat vreodată pe Pământ și a trăit, mai exact, cu 150-147 de milioane de ani în urmă, într-o zonă din nord-vestul Americii actuale, intens populată cu dinozauri de dimensiuni colosale. El se hrănea cu plante, în special cu frunzele din copaci, iar pentru asta avea un gât extrem de lung ce-l ajuta să ajungă la ele. Diplodocus avea și o coadă foarte lungă, compusă din 80 de vertebre, probabil, cea mai lungă din toate timpurile, pe care o folosea pentru a-și menține echilibrul când se ridica pe picioarele din spate ca să ajungă la coronamentul copacilor pentru a se hrăni. În această ipostază este reconstituit și noul exponat, pe care vizitatorii îl pot vedea la Dino Parc Râșnov.

Dino Parc Rasnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei si un muzeu in aer liber, unic in Romania. Parcul gazduieste peste 100 de dinozauri atestati stiintific, reprodusi in marime naturala, conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pe langa dinozauri, in parc exista un vulcan interactiv ce simuleaza o eruptie si o platforma care exemplifica trei tipuri de cutremure: unul provocat de o eruptie vulcanica, unul provocat de o turma de Seismosauri care alearga si un cutremur provocat de miscarea placilor tectonice. Vizitatorii pot descoperi si 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 360 de grade, o fereastra interactiva cu realitate augmentata si multe alte zone interactive, atat pentru cei mici cat si pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *