Les Films de Cannes a Brasov

Les Films de Cannes, festivalul cu opt ani de traditie in prezentarea celor mai importante filme arthouse ale anului, ajunge la Brasov in perioada 13-19 Octombrie, la Cinema ONE. Prima editie se va inaugura cu proiectia filmului sudez „The Square”, castigatorul Premiului Palme d’Or pentru cel mai bun film, în 2017.

Filmul lui Ruben Östlund, „The Square”, o capodoperă care anul acesta a obţinut Palme d’Or-ul, va fi prezentat în deschiderea Les Films de Cannes à Braşov, pe 13 octombrie, începând cu ora 20.30. Claes Bang îl interpretează pe Christian, curatorul respectat al unui muzeu de artă contemporană căruia îi scapă lucrurile de sub control după buzz-ul făcut de echipa de PR angajată chiar de el pentru promovarea unui spectacol.

În sanctuarul The Square are loc o cascadă de întâmplări neprevăzute care transformă filmul într-o comedie cu pulsul ridicat, „un spectacol neobișnuit și scandalos, cu momente de frenezie pură”, după cum îl caracterizează The Guardian. În România, filmul „The Square” este distribuit de Independența Film și va rula în cinematografele din țară începând cu 20 octombrie.

In ultima seara a festivalului, publicul va avea ocazia sa discute cu regizorul Antonio Piazza, care va fi prezent la proiectia in premiera a dramei „Sicilian Ghost Story” realizata de Piazza impreuna cu Fabio Grassadonia.

La Bucuresti, Les films de Cannes se va desfasura in perioada 13-22 Octombrie, si va fi urmat de editii regionale in Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Iasi, Arad si Suceava. Programul Festivalului va fi făcut public pe www.filmedefestival.ro.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul si aplicatia Cinema ONE sau de la casieria cinematografului.

One Response to “Les Films de Cannes a Brasov”
  1. Rent a car Bucuresti October 31, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.