Sabrina (1995)

Recunosc, acest remake nu se poate compara cu originalul, Sabrina (1954), iar Harrison Ford si Julia Ormond mai au mult de invatat pana sa joace ca Audrey Hepburn si Humphrey Bogart, asta daca vor reusi vreodata sa ajung la nivelul respectiv (ma indoiesc). Dar asta nu inseamna ca filmul nu a fost reusit. Dimpotriva, cele doua nominalizari la Oscar ale filmului pot confirma acest lucru. Avand in vedere si seceta acuta de comedii romantice/drame romantice din ultima perioada, sunt sigur ca Sabrina (1995) ar trebui sa fie pe lista voastra, mai ales daca va pasioneaza filmele de dragoste. Sunt sanse foarte mari sa va placa.

Si daca tot aveti ceva timp la dispozitie, nu uitati de original. Mai rar o sa aveti ocazia sa vedeti o astfel de poveste. Asta, plus faptul ca nu stiu cand sau daca o sa mai avem parte de talentul unor actori ca Audrey Hepburn si Humphrey Bogart. Nici nu aveti idee cat de bine sa faceau filmele in trecut. Asta, bineinteles, ar trebui sa va ambitioneze sa aflati. In prezent nu prea o sa aveti ocazia sa vedeti filme bune. Banuiesc ca ati observat si voi asta.

Revenind la subiect, povestea filmului: Linus si David Larrabee, membri ai unei familii foarte puternice din SUA, sunt doi frati total opusi ca personalitate/caracter. In timp ce Linus se ocupa numai de munca, fiind cel care conduce corporatia familiei, David se rezuma la alte “activitati”: petreceri, femei, distractii, trei divorturi, nici o grija pentru banii pe care ii cheltuia.

In scena intra Sabrina Fairchild, fiica soferului familiei Larrabee, o fata care mereu a visat sa fie cu David, dar pe care David nu a observat-o niciodata. Asta, bineinteles, pana in momentul in care Sabrina, dupa doi de invatat la Paris, se tranforma intr-o femeie eleganta, sofisticata si foarte frumoasa.

De aici, evident, incepe distractia. David o vrea, cu toate ca trebuie sa se casatoreasca cu o alta femeie, fiica unui important om de afaceri, iar Linus incearca sa faca tot posibilul pentru ca respectiva casatorie sa aiba loc. Ce se va intampla de aici? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.