Festivalul NEVERSEA va fi reprogramat

Festivalul NEVERSEA va fi organizat in acest an, dar la o alta data. Vineri, 14 mai, autoritatile au prezentat normele de desfasurare a evenimentelor pana inclusiv in luna august, norme care, in forma actuala, fac imposibila organizarea festivalului Neversea in luna iulie.

Cea de-a patra ediție Neversea urma să se desfășoare în perioada 8-11 iulie dar, la mai puțin de două luni distanță, setul de norme publicat nu oferă nici un fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităților culturale. În aceste condiții, organizatorii festivalului se văd nevoiți să reprogrameze ediția din iulie pentru o nouă dată, în 2021. În acest fel, organizatorii speră că festivalul se va putea desfășura în acest an, după o pauză de mai bine de 12 luni.

Reprezentanții festivalului Neversea susțin că există soluții de a organiza evenimentul  în siguranță, acesta fiind cel mai sigur loc, accesul fiind permis doar celor vaccinați, testați sau cu anticorpi. În schimb, normele publicate de autorități spun că în luna iulie evenimentele se pot desfășura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanțare de 2 mp între participanți. Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu își doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august.

Biletele / abonamentele raman valabile. In perioada urmatoare, reprezentantii festivalului vor reveni cu informatii despre noua data de desfasurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *