Filmul Libertate, premieră de gală la Sala Palatului

După premiile obținute la Sarajevo și TIFF, filmul Libertate (r. Tudor Giurgiu), despre Revoluția Română, va intra pe marile ecrane din țară. De asemenea, regizorul Tudor Giurgiu, dar și actorii Alex CalangiuIulian PostenicuCătălin Herlo sau Ionuț Caras vor pleca într-un turneu de promovare prin România, unde vor participa la proiecții în avanpremieră și vor sta de vorbă cu publicul.

Turneul include opriri la Odorheiu SecuiescBuzăuBrăilaBotoșaniOradea sau Brașov, dar și premiera de gală de la București, care va avea loc la Sala Palatului pe 2 octombrie în prezența a sute de invitați. Programul complet și modalitățile de cumpărare a biletelor pentru fiecare oraș sunt disponibile online, pe transilvaniafilm.ro.

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Din distribuția filmului mai fac parte Alexandru PapadopolAndi VasluianuMirela Oprișor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara. LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

No Responses to “Filmul Libertate, premieră de gală la Sala Palatului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *