Masterclass online dedicat jurnalismului de film

Cea de-a doua editie a Festivalului International Film O’Clock va avea loc in perioada 1 – 6 martie 2022, in sase tari unite de meridianul 25° longitudine estica, cu acelasi fus orar: Romania, Lituania, Bulgaria, Grecia, Egipt si Africa de Sud, cu proiectii simultane in cinematografe sau spatii fizice partenere din fiecare tara participanta, si cu evenimente de industrie si dezbateri in mediul online.

Inscrierile pentru competitia de scurtmetraje s-au incheiat insumand peste 90 de productii curajoase din ultimii doi ani, inscrise din toate cele sase tari participante. Dintre acestea, 60% sunt scurtmetraje de fictiune, 24% animatii, iar 16% documentare. Romania, Egiptul si Lituania au cele mai multe productii inscrise in concurs. Selectia filmelor urmeaza a fi facuta de delegati din tarile participante, iar competitia, care va avea loc pe durata festivalului, va cuprinde premii acordate deopotriva de public si de organizatori.

Editia din 2022 aduce ca noutate organizarea unui masterclass online introductiv pe tema jurnalismului de film, principala dorinta a organizatorilor fiind sa extinda formatul in anii urmatori. Cursul, care va fi sustinut de jurnalistul si criticul de film Davide Abbatescianni, sambata, 5 martie, intre orele 12:00 si 14:00 (GMT +2), isi propune sa ofere o imagine de ansamblu a meseriei de jurnalist de film, cu un accent deosebit pe munca editoriala desfasurata de publicatiile de specialitate. 

Davide Abbatescianni este un jurnalist si critic de film stabilit in Cork. In prezent, este corespondent pentru revista Cineuropa, unde scrie in mod regulat despre cinematografia europeana. Rubricile sale au aparut si in alte publicatii internationale, precum The Calvert Journal, The New Arab, Variety, New Scientist, POV Magazine, Reader’s Digest, Filmexplorer, Film Ireland, Cinemafemme.com, blogul Europa Distribution si blogul Independent Cinema Office. 

Este curator de film in cadrul proiectului Support to EU Film Festivals, a carui misiune principala este de a imbunatati calitatea festivalurilor organizate de delegatiile Uniunii Europene in intreaga lume. 

Tinerii interesati sa participe la acest masterclass sunt rugati sa trimita un CV, o scurta scrisoare de motivatie si un raspuns scurt la intrebarea Ce inseamna Film O’Clock pentru tine? la adresa de mail: office@foc-iff.com, pana pe 20 februarie. In urma primirii dosarelor, organizatorii vor selecta pana la 18 participanti din tarile in care se desfasoara Festivalul International Film O’Clock 2022: Lituania, Romania, Bulgaria, Grecia, Egipt si Africa de Sud.

Cursul pentru participantii selectati este gratuit. Mai multe detalii despre continutul masterclass-ului se gasesc pe website-ul festivalului: https://foc-iff.com/masterclass-on-film-journalism/.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv si nespecializat, iar cea de-a doua editie a festivalului este organizata si produsa de Creatrix Fama si Fundatia ABI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *