UNDERCLOUD 12: peste 30 de spectacole independente in 8 zile de festival

Ajuns la cea de-a 12-a editie, UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania va avea loc anul acesta in perioada 23-30 August, la Muzeul Taranului Roman.

Timp de 8 zile, spectatorii vor avea sansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performance-uri, spectacole de dans, spectacole unu la unu, o scena de poezie si un concert Moonlight Breakfast.

Competiția din acest an aduce pe scena Undercloud 18 spectacole care vorbesc despre curaj și asumare într-o formă nonconformistă: ”Basma Curată” (Linotip), ”Cataclisma” (unteatru), ”Căsuța din ceață” (Teatrul Apropo), ”De fapt eram eu” (Programul de Arte Performative MNAC și AFCN), ”Teatru de repertoriu” (Asociația Bulevardul Culturii), ”Această Sonia” (Teatrul Luni GREEN HOURS), ”Libretto Solitudine” (Teatrul LUNI GREEN HOURS și Jamais Vu), ”Bad Talks” (unteatru), ”Dust” (Connecticut Repertory Theatre), ”Rollercoaster” (SMO ASSOCIATION și Teatrul LUNI de la GREEN HOURS), ”#viațalabirou” (On Stage Theatre), ”Persona” (unteatru), ”Proof” (unteatru), ”O nemaipomenită aiureală”, ”An Tan Tina”, ”Cadranul Plus Plus” (Teatrul Apropo), ”Medea’s boys” (Apollo111).

UNDERCLOUD inaugurează anul acesta și o scenă de poezie, pe terasa festivalului, unde protagoniștii spectacolelor vin în fața spectatorilor cu creații proprii sau poezii alese. Publicul va avea astfel ocazia de a-i cunoaște pe actorii favoriți, de a urca pe scenă alături de ei și a petrece momente unice.

O altă noutate a acestui an este performance-ul ”Unu la Unu”, în cubul Undercloud. Preț de 12 minute, un spectator poate intra într-un univers paralel, extrem de personal, intim, cu unul dintre cei 12 actori ce vă așteaptă să experimentați împreună. „Prin ONE ON ONE, am dorit să ofer tinerilor performeri cadrul pentru a dezvolta, pe un schelet ales sau compus de ei, o situație, o întâlnire, o experiență Unul la Unul. 12 întâlniri. 12 călătorii. Ce ocazie mai bună de a sărbători 12 ediții <<sub nori>>?”, spune Alexandru Nagy, creatorul spectacolului, desemnat ”Cel mai bun regizor” la ediția din 2018 a UNDERCLOUD.

Juriul este compus din actorul George Ivascu, scenografa Iuliana Vilsan, actrita Rodica Mandache, teatrologul Octavian Saiu si actrita Ilona Brezoioanu. Acestia vor decide: Cel mai bun spectacol, Cea mai buna regie, Cea mai buna actrita, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenograf, Premiul de Excelenta, Premiul UNDERCLOUD.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD12 și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival și instagram.com/undercloudfestival.

Biletele se gasesc pe mystage.ro si pe Eventbook sau direct de la Casa de Bilete de la Muzeul Taranului Roman.

No Responses to “UNDERCLOUD 12: peste 30 de spectacole independente in 8 zile de festival”

Leave a Reply

Your email address will not be published.