Festivalul KINOdiseea si-a desemnat castigatorii

Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar a avut loc la Bucuresti intre 14 si 18 septembrie, la Cinema Gloria, in curtea Cinema Muzeul taranului si la Prajitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23). Pe langa competitiile de scurtmetraj si de lungmetraj si proiectiile speciale de filme pentru toata familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de magie, de pantomima si de jonglerii si ateliere variate pentru cei mici.

Gala de inchidere a festivalului a avut loc pe 18 septembrie, la Cinema Gloria, dupa cinci zile pline, dedicate celor mai bune filme pentru copii si adolescenti. Marii castigatori ai acestei editii au fost desemnati de juriul format din actorii Sabrina Iaschievici, Ionut Visan si Radu Moldovan (scurtmetraj) si actorii Ion Bechet, Ada Condeescu si Sabrina Iaschievici (lungmetraj).

Filmul castigator al competitiei de lungmetraj este PRINTESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animatie, 2021, 1h 10m., Franta).

Premii: Cel mai bun film – Anima – Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film – Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animatie – Lumiere Awards, Franta 2022.

Scurtmetrajele castigatoare pentru fiecare categorie de varsta sunt:

3 – 6 ani – URSA – The song of the Northern Lights (regia Natalia Malykhina, Norvegia, 2021)

6 – 9 ani – MY NAME IS FEAR (regia Eliza Płocieniak-Alvarez, Germania, 2021)

9 – 12 ani – THE MOST BORING GRANNY IN THE WHOLE WORLD (regia Damaris Zielke, Germania, 2021)

12 – 15 ani – WHEELS ON THE BUS (regia Surya Shahi, Nepal, 2021)

15 – 18 ani – THE SAUSAGE RUN (regia Thomas Stellmach, Germania, 2022)

Mai multe detalii despre filme: http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *