“In intuneric” / “In The Fade”, cel mai nou film regizat de Fatih Akin, deschide Cinepolitica 2018

Cel mai nou film al regizorului Fatih Akin, “In intuneric” / “In The Fade”, o puternica drama inspirata de crimele xenofobe ale unui grup de neo-nazisti, premiat la Cannes si Globurile de Aur, va deschide cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Cinepolitica.

Festivalul Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrala si de Est dedicat filmelor cu tematica predominant politica, lungmetraje, filme de fictiune sau documentare, revine intre 18 si 22 Aprilie, la Cinema Elvire Popescu si Institutul Balassi din Bucuresti.

Avand la baza crimele xenofobe comise in 2011 de grupul neo-nazist National Socialist Undeground, filmul regizorului german de origina turca Fatih Akin ne face partasi la drama Katjei (Diane Kruger), o femeie care isi doreste sa se faca dreptate in cazul uciderii fiului si sotului ei kurd, fost traficant de droguri, intr-un atac cu bomba.

Premiat la Cannes 2017 pentru Cea mai buna actrita (Diane Kruger), castigator al unui Golden Globe pentru film strain si cu o coloana sonora memorabila, semnata de Josh Homme, vocalistul formatiei Queens Of The Stone Age, “In intuneric” / “In The Fade” a reprezentat si propunerea Germaniei la Oscar.
“In intuneric” / “In The Fade” va fi distribuit in cinematografele din Romania de Independenta Film din 20 aprilie.

Alte filme care fac parte din selectia Cinepolitica: “Interpretul” / “The Interpreter” (un road movie dulce-amarui in regia lui Martin Sulik) sau “Un pas in urma serafimilor” (lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, recent premiat cu 8 trofee Gopo, printre care cele pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *