Lord Edgware Dies (2000)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992) si Death in the Clouds (1992), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. In caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este 99 de minute; sezonul 7 – episodul 2) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Lord Edgware Dies (2000). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery si vreti sa incercati serialul. Sunt sigur ca o sa va placa si, la fel ca mine, o sa va doriti sa vedeti tot serialul.

Povestea: Lady Edgware, cunoscuta si foarte frumoasa actrita Jane Wilkinson, s-a saturat de sotul ei insuportabil si vrea sa divorteze. Desi nu este de acord cu acest lucru la inceput, Lord Edgware se razgandeste in cele din urma. Problema? Lord Edgware moare, iar prima suspecta devine fix sotia lui. Desi o suspecteaza la inceput, Poirot se linisteste in momentul in care afla ca Jane are un alibi de neclintit.

Cine este criminalul? De ce toate dovezile o indica vinovata pe Jane Wilkinson? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Lord Edgware Dies (2000)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *