Lungmetrajul CLARA SOLA, castigator al competitiei celei de-a sasea editii a Película

Cea de-a 6-a editie a Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, si-a incheiat programul de proiectii si evenimente de la Bucuresti. Película a prezentat 25 filme din America Latina (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba si Uruguay), alaturi de titluri din Spania si Portugalia, in cele 4 sectiuni, alaturi de activitati pentru spectatorii de toate varstele din cadrul festivalului. 

Marele castigator al Compi, sectiunea competitionala din cadrul Película a fost CLARA SOLA (Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs si nominalizat la Golden Camera.

Filmul ne-o prezinta pe Clara, o femeie retrasa de 40 de ani dintr-un sat indepartat din Costa Rica, care experimenteaza o renastere sexuala si mistica, in timp ce incepe o calatorie pentru a se elibera de conventiile religioase si sociale represive care i-au dominat intreaga viata.

„In ce priveste filmul Clara Sola – prin explorarea normelor patriarhale mostenite de la femeie la femeie timp de generatii si a eforturilor de eliberare din aceasta oranduire, am vrut sa dau publicului sentimentul de dezlegare si poate sa aprind o scanteie de revolutie interioara privitorilor.”, spune regizoarea  Nathalie Álvarez Mesén.

Película va continua cu o editie in premiera in Cluj, al carei program contine 12 proiectii de filme si scurte demonstratii de dans si muzica, pentru care biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro.  Programul complet poate fi consultat AICI.

Festivalul pune la dispozitie si o selectie de productii ce vor fi disponibile exclusiv online, pentru care biletele pot fi achizitionate doar de pe platforma Cinesquare, intre 13 si 26 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.