Premiera documentarului „Salvatorii din 11 septembrie”

Discovery difuzeaza sambata, 11 Septembrie, la ora 23:00, PREMIERA documentarului „Salvatorii din 11 septembrie”, comemorand 20 de ani de la atacul terorist asupra World Trade Center. 

Documentarul urmărește eforturile lui Jon Stewart, fostul câștigător al premiului Primetime Emmy și gazda Daily Show, al activistului și salvatorului 9/11 John Feal și al eroului departamentului de pompieri al New York, Ray Pfeifer, de a lupta pentru ca prim respondenții 9/11 să primească beneficii pentru sănătate și compensații.

Regizorul Rob Lindsay a spus: „Sunt recunoscător lui Jon Stewart și John Feal pentru faptul că mi-au oferit ocazia de a le documenta lupta pentru justiție. Salvatorii din 11 septembrie pune sub lupă activiști sociali care s-au luptat împotriva sistemului și au câștigat. Sunt entuziasmat că am putut să aducem aceste povești în prim-plan cu ajutorul parteneriatului cu Discovery.”
„Salvatorii din 11 septembrie profilează ambiția și perseverența acelor indivizi determinați să lupte pentru a se asigura că drepturile oamenilor care și-au pus viața în joc și au ajutat în zilele și săptămânile ce au urmat tragediei de acum 20 de ani sunt respectate,” a spus Lisa Holme, SVP of Content and Commercial Strategy, Discovery. „Acest documentar reușește să spună unele dintre cele mai importante povești ale timpurilor noastre și să le dea o voce celor care nu o aveau.”

Documentarul a fost filmat de-a lungul a cinci ani si dezvaluie lupta dusa de oameni ca Jon Stewart, John Feal si Ray Pfeifer cu Guvernul SUA pentru asigurarea unor beneficii pentru sanatate si compensatii pentru miile de respondenti care au suferit financiar si de pe urma unor boli care le-au pus vietile in pericol din cauza toxinelor emise la Ground Zero dupa acea zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *