S-a incheiat Bucharest Fashion Film Festival
Cea de-a patra editie a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din Romania plasat la intersectia dintre fashion, film si advertising, s-a desfasurat in perioada 6-11 Moiembrie 2020 exclusiv online. Miercuri seara, pe 11 Noiembrie, au fost acordate si cele 3 premii ale editiei in valoare totala de 3000 de euro: premiul pentru cel mai bun film, premiul pentru cea mai buna productie locala si un premiu special pentru inovatie in proiecte cu bugete mici, Fresh Perspectives.
Premiul pentru cel mai bun fashion film a fost castigat de filmul MODET The Act of Uniting Two or More Things, regizat de Marie Sloth Rousing si Elvira Von Wieding Lidin. Marie este si castigatoarea premiului Fresh Perspective la editia de anul trecut a festivalului.
Premiul Fresh Perspective, oferit unui fashion film cu buget redus, a fost castigat de XXX, realizat de carnation. studio, ai carui co-fondatori sunt Raya Al Souliman si Horatiu Sovaiala. Filmul prezinta colectia de debut a designerului Lucian Varvaroi si exploreaza stereotipurile masculine din Romania post-comunista. Hainele au la baza ideea de streetwear si sunt prezentate intr-o estetica futurista cu tente punk.
Filmul PECULIAR regizat de Raluca Margescu a fost desemnat castigator al Premiului pentru cea mai buna productie locala la această editie a festivalului, in urma mediei dintre votul juriului si votul publicului.
DIVINE TIMING, in regia Iuliei Constantin a atras cel mai mare numar de voturi din partea publicului. Printre preferatele juriului s-au mai numărat THE END OF SOCIAL DISTANCING (r. Victor Claramunt) pentru receptivitatea la contextul actual, ADER ERROR (r. Agathe Riedinger) pentru inovatie si caracter experimental si A DREAM LIKE VISUALISATION OF ANOTHER FUTURE (r. Kristian van Kuijk).
Peste 200 de filme din întreaga lume s-au înscris anul acesta în competiția Bucharest Fashion Film Festival. 40 dintre ele au concurat în selecția oficială, dintre care 20 au fost producții locale. Câștigătorii au fost desemnați de un juriu format din Alina Gavrilă-Borțun (director creativ la Gavrilă& Asociații și fondator Gavrilă Fashion Tellers, o agenție boutique specializată pe fashion films), designerul Ioana Ciolacu, Ioana Mischie (regizor și scenarist, co-fondator Storyscapes, un ONG axat pe transmedia storytelling) și David McGovern (regizor și lector la Central St Martins și Chelsea School of Art).
Interesant, voi incerca si eu Modet 🙂 Multumesc pentru recomandare!