“Servants”, premiat pentru coloana sonora

Servants / Servitorii, in regia lui Ivan Ostrochovský, un film noir despre colaborarea preotilor cu regimul totalitar, cu Vlad Ivanov pe afis, continua sa adune premii importante. Premiera filmului in Romania, programata de Transilvania Film pe 16 Octombrie, a fost amanata pana la redeschiderea cinematografelor.

In weekend, pe 23 Octombrie, Servitorii a castigat Georges Delerue Award for Best Soundtrack/Sound Design in competitia Film Fest Gent, unul dintre cele mai mari festivaluri de film europene, ajuns la a 47-a editie, eveniment care celebreaza compozitorii de muzica de film si premiaza cele mai bune coloane sonore. Premiul le-a revenit compozitorilor Cristian Lolea, Miroslav Tóth si sound designer-ului Michal Novinski.

Cristian Lolea a compus muzică originală pentru 20 de filme, abordările sale acoperind o paletă diversă, de la teme minimaliste, până la fusion între muzică simfonică, industrială și electronică. Compozitorul a obținut Premiul Gopo pentru muzica filmului Îngerul necesar (2008) și Premiul Uniunii Cineaștilor din România pentru Carmen (2016) și Orizont (2017).

„Sunetul, imaginea și povestea sunt foarte atent construite și fiecare element cinematic funcționează la cel mai înalt nivel. Muzica rău prevestitoare de pe coloana sonoră și sunetul încărcat susțin imaginile într-un mod unic, modern și adeseori distorsionat, ducând întreaga creație dincolo de excelență”, a transmis juriul.

In acelasi weekend, Servitorii a obtinut si Marele Premiu al CinEast Festival din Luxemburg. Evenimentul reuneste, intr-o selectie ampla, cele mai bune productii anuale din Europa Centrala si de Est.

Mai multe informatii despre film => AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *