John Wick (2014)

Astept de foarte mult timp acest film. Tin minte ca am vazut trailerul filmului in septembrie (moment in care l-am pus si pe blog) si inca de pe atunci am stiut ca o sa-mi placa foarte mult. Ca si in cazul The Equalizer (2014), un alt thriller foarte bun pe care ar trebui sa il vedeti, John Wick (2014) nu m-a dezamagit. Va spun de la inceput, nu vreau sa va asteptati la un film de Oscar. John Wick este un thriller/film de actiune/film cu si despre razbunare facut dupa reteta de succes din anii ’90, iar personajul principal este genul acela de erou nemuritor care scapa din situatii limita si omoara tot ceea ce ii iese in cale.

Death Wish (1974) si Taken (2008) sunt doua filme asemanatoare. Daca in cazul lor personajele principale se razbunau pentru moartea sotiei sau recuperarea fiicei rapite, John al nostru se razbuna pentru masina furata si moartea cainelui lui. O sa intelegeti dupa ce vedeti filmul.

Si pentru ca tot v-am mentionat subiectul filmului, iata povestea: John Wick (Keanu Reeves) este un asasin al mafiei care a decis sa se retraga in momentul in care a cunoscut femeia vietii lui. Desi parea imposibil sa iasa din mafie, iar seful lui a incercat tot posibilul sa il opreasca, John a indeplinit o ultima misiune (considerata imposibila de sef) si a primit ceea ce si-a dorit, libertatea de a avea o viata diferita.

Cinci ani mai tarziu, sotia lui John moare si viata lui pare sa fie distrusa. Singurul lucru care ii schimba dispozitia este cainele pe care sotia lui are grija ca el sa il primeasca dupa moartea ei. Intr-o zi insa, un smecher/destept sa decide sa-i fure masina si sa-i omoare cainele. Cine este acest destept? Fiul sefului mafiei, fostul lui sef. Nemaiavand nimic de pierdut, John porneste intr-o misiune de razbunare. Si de aici, evident, incepe distractia…

No Responses to “John Wick (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *