The Quiet (2005)

The Quiet (2005) – un film psihologic foarte… deranjant! De ce spun asta? Pentru ca trateaza un subiect pe care nu prea aveti sanse sa-l vedeti in alte filme, un subiect cu care rareori va intalniti/vreti sa va intalniti. Dar acesta exista iar lucrurile care intampla in film sunt inspirate din realitate. Se intampla chiar mai des decat am vrea sa recunoastem. De ce? Pentru ca traim intr-o realitate crunta, intr-o viata in care foarte multi oameni sunt bolnavi, intr-o lume in care fiecare are o parte intunecata iar, uneori, unii nu sunt capabili sa o stapaneasca. Dorintele duc la obsesii iar obsesiile … nu o sa duca niciodata la ceva bun. Ba chiar dimpotriva.

Daca va recomand acest film? Nu neaparat. Nu stiu daca vreau sa va distrug fantezia lumii in care traiti. Nu stiu daca v-ati imaginat vreodata ca astfel de lucruri se intampla. Nu stiu daca vreti sa fiti constienti in legatura cu acest subiect. Daca aveti curaj si vreti sa faceti cunostinta cu o parte mai intunecata a realitatii, cautati-l.

In mortii tatalui ei, o adolescenta (Dot – Camilla Belle) se muta in casa nasilor ei si a fiicei lor Nina (Elisha Cuthbert). Printre cele foarte multe probleme pe care le are, Dot mai este si surdo-muta. Cu toate acestea, aceasta liniste nu este atat de deranjanta in comparatie cu cea din casa pentru ca familia aceasta ascunde un secret foarte intunecat. Un secret pe care il afla in momentul in care Nina are incredere in Dot pentru ca este surda si ii dezvaluie lucruri foarte deranjante…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *