TREI ETAJE, din 7 ianuarie in cinema

Nominalizat la Palme d’Or 2021, cel mai nou film al cineastului italian Nanni Moretti ajunge pe marile ecrane din Romania din 7 ianuarie, distribuit de Independenta Film. „Trei etaje”/ „Tre piani” urmareste vietile a trei familii care locuiesc in aceeasi cladire si ale caror povesti se intersecteaza intr-un mod tulburator, cu urmari nefaste pentru toata lumea.

Maestru venerat al cinematografiei italiene, Nanni Moretti revine pe marile ecrane cu „Trei etaje”/ „Tre piani”, primul sau film bazat pe o carte – „Three Floors Up” a scriitorului israelian Eshkol Nevo. In distributia filmului se regasesc nume sonore precum Margherita Buy („Mia Madre”, regia Nanni Moretti), Alba Rohrwacher („Minuni”/ „Le meraviglie”, regia Alice Rohrwacher) sau Riccardo Scamarcio ( „Traducatorii”/ „Les Traducteurs”, regia Régis Roinsard), precum si debutanta Denise Tantucci sau chiar autorul filmului, Nanni Moretti.

„Trei etaje”/ „Tre piani” urmărește viețile a trei familii care locuiesc în același bloc de apartamente din elegantul cartier Prati din Roma. La primul etaj, relația unui tânăr cuplu (Riccardo Scamarcio și Elena Lietti) este erodată de suspiciunile tatălui cu privire la un presupus abuz al unui vecin în vârstă asupra fiicei lor. La cel de-al doilea etaj, o mamă (Alba Rohrwacher) a doi copii se luptă cu singurătatea și spectrul nebuniei în absența soțului ei neatent și mereu ocupat. Și, în cele din urmă, la cel de-al treilea etaj, o judecătoare pensionară (Margherita Buy) trebuie să facă o alegere dureroasă, între fiul ei de 20 de ani, care accidentează mortal o vecină, aflat sub influența alcoolului, și soțul ei, judecător (Nanni Moretti). Pe măsură ce aceste povești se întrepătrund, alegerile etice și morale pe care le face fiecare rezident al blocului vor declanșa repercusiuni care le vor schimba viața. 

„Trei etaje”/ “Tre piani” va rula in cinematografe din 7 ianuarie, distribuit de Independenta Film. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *