Mazare si Karma

Karma (sanscrită: कर्म, karman, pali: kamma – efect, faptă) = concept filosofic-religios care spune ca fiecare actiune (fizica sau spirituala) are in mod inevitabil o urmare. Karma nu inseamna neaparat ceva rau. Karma nu este o pedeapsa. Este pur si simplu o lege nescrisa de care nu poti nu scapi. “Culegi ceea ce semeni”. Faptele bune se vor intoarce candva la tine, la fel ca si cele negative. Totul depinde de deciziile pe care le iei in viata.

Si asa ajungem la subiectul zilei de ieri. Dupa o perioada destul de lunga de glorie, in care s-a simtit deasupra lumii si a facut absolut tot ce si-a imaginat, primarul etern al Constantei a fost arestat preventiv (momentan).

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, are, potrivit ultimei declaraţii de avere, un teren în Madagascar luat în concesiune cu unul dintre fraţii săi, un apartament în Bucureşti, o şalupă, aproape 300.000 de euro cash, acţiuni la mai multe firme, totodată el împrumutând 600.000 euro unei persoane.

Cu o avere respectabila si extrem de suspecta, domnul Mazare a facut tot ce l-a taiat capul. A ignorat si a umilit institutiile statului, a dansat la carnavalul de la Rio, si-a cumparat teren in Madagascar, a promovat foarte multe “dansatoare”, s-a plimbat cu carul alegoric prin Mamaia, s-a imbracat si a defilat in costum de nazist, si-a facut “parcare” pentru “salupa” (yaht) in sufragerie, a facut show la televizor de cate ori a avut ocazia, l-a injurat pe presedintele tarii (Basescu) pe unde a avut ocazia, a crezut ca nu poate fi atins de nimeni.

Si-a imaginat vreodata Mazare ca o sa fie arestat? Nu! A crezut vreodata ca o sa poate cineva sa se atinga de el? Nu! Nici Nastase nu a crezut asta. Nici Voiculescu nu a crezut asta. Nici Udrea nu a crezut asta. Nici chiar Basescu sau Ponta nu cred asta, dar eu zic sa mai asteptam putin in cazul lor.

Viata este cu urcusuri si cu coborasuri. Exista perioade bune, dar exista si perioade extrem de proaste. Sa nu credeti vreodata ca o sa scapati de ceea ce faceti sau ziceti. Mai devreme sau mai tarziu, toti dam socoteala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *