Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija, de astazi pe ecranele din Brasov

Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija” – o comedie inspirata dintr-un caz real ce spune povestea unei femei ce isi asuma controlul asupra propriei vieti dupa ce i se transmite in mod repetat ca nu valoreaza nimic – se va putea vedea in Brasov la Cinema One incepand de astazi.

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează. Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija / Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija” (Macedonia, 2019, R. Teona Strugar Mitevska) a castigat premii la Berlinale 2019, a fost unul finalist Lux Prize 2019 si este inclus in lista EFA Feature Film Selection, filme recomandate pentru nominalizarea la European Film Awards 2019.
Prezentat în avanpremieră la TIFF 2019 si in cadrul Festivalului Filmului European, filmul s-a bucurat de un real succes de public.

2 Responses to “Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija, de astazi pe ecranele din Brasov”
  1. Caudia November 15, 2019
  2. rent-a-car-otopeni.ro November 16, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.