Deratizarea
Tin minte ca inainte sa am norocul sa ma mut, am avut onoarea sa stau intr-un bloc mai “deosebit”. Atat de deosebit incat vecina de la etajul 1 avea o pasiune. O pasiune atat de interesanta incat afecta toti locatarii. Mai pe scurt, doamna avea obiceiul sa colectioneze lucruri: gunoaie, fiare, haine, jucarii, caini…
Banuiesc ca intelegeti ideea. Draga de ea nu avea nici un fel de grija. Nu avea venituri, nu muncea, nu avea curent sau alte utilitati necesare. Tot ce avea ea era ce aduna. Si sa nu credeti ca nu avea spor la “munca”. In mai putin de un an a reusit sa umple apartamentul respectiv cu gunoaie si cei 7 caini pe care ii caza. A fost doar o chestiune de timp pana au aparut si sobolanii.
Va dati seama, sobolanii reprezinta un pericol destul de mare mai ales pentru sanatate. Rolul rozatoarelor in transmiterea unui numar destul de mare de boli bacteriene, virotice şi parazitare, atat la om cat si la animale, este bine cunoscut. Devenind un pericol public, solutia a fost simpla: sa scapam de gunoaiele din apartamentul vecinei si sa apelam la un serviciu de deratizare. In ce consta aceasta? In aplicarea unor momeli gata preparate de firma producatoare (sub forma de baton cerat sau pasta), sau produse de catre operator pe suport cerealier şi/ sau alte tipuri de momeli (avizate de Ministerul Sanatatii).
Si sa nu credeti ca a fost simplu. Drumuri la politie si primarie, plangeri, bani adunati pentru curatenie, judecata, ordin judecatoresc…
Toata distractia a durat cateva luni bune si multi nervi ucisi in actiune. Rezultatul? M-am mutat…