Cele mai urmarite filme la TIFF Sibiu 2021

Prezentate in premiera la Sibiu, Romania salbatica (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) si Tata muta muntii (r. Daniel Sandu) au inregistrat cel mai mare numar de spectatori la cea de-a 15-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) la Sibiu, care s-a incheiat duminica, 8 august. Cinefilii prezenti au avut ocazia sa-i intalneasca la finalul filmului pe regizorii ambelor filme, in sesiuni de Q&A care au durat pana tarziu in noapte.

După proiecția sold-out din prima zi la TIFF Sibiu, în prezența regizorilor, documentarul România Sălbatică a fost redifuzat în festival, la solicitarea sibienilor, în mijlocul naturii, la Muzeul Astra. Cu filmări în premieră despre biodiversitatea țării noastre și un Premiu al Publicului la TIFF 2021, filmul se pregătește să devină un fenomen în sine până la finalul anului.

Cu emoții și suspans au urmărit sibienii al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, Tata mută munții. Prezent la proiecție, regizorul a povestit la final cu spectatorii despre filmările complicate în condiții fizice și meteo delicate, lucrul cu actorii, dar și câteva aspecte ale poveștii care se revelează de obicei la a doua sau la a treia vizionare, plantate mai subtil în film.

In topul celor mai atractive filme din programul festivalului s-au numarat si productiile proiectate in centrul orasului, unde toate locurile din Piata Mica au fost ocupate in fiecare seara: Inca un rand (r. Thomas Vinterberg), castigatorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain în 2021, Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay), o comedie spaniola spumoasă in care relatiile de cuplu trec prin incercari nebanuite si Anii nostri de glorie (r. Gabrielle Muccino), un film italian cuceritor despre patru adolescenti idealisti si de nedespartit.

Câteva dintre cele mai noi filme românești au putut fi vizionate în premieră la Sibiu, în prezența actorilor și a regizorilor, oferindu-le iubitorilor de cinema detalii din culisele filmărilor, precum Întregalde, proiecție la care a participat regizorul Radu Muntean, film prezentat luna trecută la Festivalul de la Cannes, #dogpoopgirl, cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021 pentru care regizorul Andrei Huțuleaca venit la întâlnirea cu publicul, Complet necunoscuți, cu participarea regizorului Octavian Strunilă, a actorului Adrian Ștefan și a compozitorului Mălin Cristache sau Berliner (r. Marian Crișan), avându-l ca invitat pe actorul Ovidiu Crișan.

No Responses to “Cele mai urmarite filme la TIFF Sibiu 2021”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *