Twelve Monkeys (1995)

Desi nu prea am mai avut chef de filme in ultima perioada, dimineata m-am trezit cu o mare “pofta” de a vedea un film psihologic. Nu am stat prea mult pe ganduri si am ales o productie de care am auzit foarte multe lucruri bune. Numele filmului: Twelve Monkeys (1995), un sf/thriller psihologic foarte bun pe care trebuie neaparat sa-l vedeti, mai ales daca indragiti genul din care face parte.

Tin minte ca am incercat sa il vad acum vreo doi, dar pe vremea aceea aveam alte gusturi si nu mi-am pierdut vremea cu el. Indiferent ce ar spune unii, timpul schimba atat oamenii, cat si gusturile lor. Acum cativa ani nu mi-as fi pierdut niciodata vremea cu filme ca Fight Club (1999), The Usual Suspects (1995), Shutter Island (2010) sau The Machinist (2004).

Acum? Ei bine, acum nu ma mai satur de ele. De aceea am “infiintat” categoria “filme psihologice”. Am de gand sa vad si sa va recomand cele mai bune productii din acest gen, indiferent de anii in care au fost lansate.

Revenind la Twelve Monkeys (1995), poveste filmului este cam asa: Intr-un viitor sumbru (anul 2035), doar 1% din populatia planetei a reusit sa supravietuiasca dupa ce un virus mortal a fost raspandit in atmosfera in anul 1996. Supravietuitorii au fost nevoiti sa se adaposteasca sub pamant si, din acel moment, au cautat o cura care sa le poata permite din nou sa traisca la suprafata.

Din pacate pentru ei, virusul a suferit atat de multe mutatii incat numai varianta lui originala i-ar putea ajuta. Singura lor solutie? Sa trimita un voluntar in trecut care sa adune informatii cu privire la sursa viruslui (armata celor 12 maimute). Numele voluntarului? James Cole (Bruce Willis).

No Responses to “Twelve Monkeys (1995)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *