RUXX, disponibil integral pe HBO Max

Ultimul episod al serialului RUXX, scris de Vera Ion si regizat de Iulia Rugina si Octav Gheorghe, care ii are in distributie pe Raluca Aprodu, Madalina Craiu, Serban Pavlu, Alina Chivulescu, Ioana Bugarin, Marian Olteanu, Bogdan Dumitrache, a fost difuzat vineri, 15 Aprilie. 

Serialul aduce „un anume tip de prospețime în limbaj (scenografie, costume, machiaj și păr, imagine, montaj), un tip de emoție familiară cu care e ușor să te identifici, niște actori foarte buni și extrem de carismatici și un dulce-amar care vine la pachet cu fiecare pas în care descoperi ceva nou despre tine.”, spune regizoarea Iulia Rugină.

Pentru scenarista Vera Ion, RUXX este „ un show cu personaje cărora le place viața. Există un clișeu despre serialele din Europa de Est, că sunt gri, apăsătoare și depresive, și cred că a fost o miză cu „Ruxx” să construim un film cu personaje vii, care au motivații puternice și chef de viață, care nu sunt resemnate „sub jugul istoriei”, care riscă, fac greșeli, uneori învață, uneori nu învață din ele, care sunt în mod sigur și enervante, dar și amuzante, și înduioșătoare, și curajoase, și emoționante, și în toate felurile în același timp. Și pe care le putem judeca, bineînțeles, dar călătoria e mai interesantă dacă nu o facem și dacă le dăm o șansă să le cunoaștem mai bine.”

Rux, personajul principal al serialului, „descoperă despre ea lucruri pe care le descoperim și noi în realitate, în momentele când viața nu vrea să mai stea “cuminte” pe un drumul prestabilit. Cu toții vrem să avem control, uneori prea mult, asupra viitorului nostru. Dar planurile noastre “de acasă” de multe ori sunt doborâte de experiențele pe care le trăim în mod neașteptat. Și atunci ai două variante: ori te lași purtat de nesiguranța vieții și vezi unde te duce sau încerci să lupți cu ea și atunci e posibil să pierzi.”, spune actrița Raluca Aprodu.

Bucurestiul e parte integranta a serialului care invita spectatorii sa-i aprecieze diversitatea si sa-l redescopere. In acest scop, Questo, platforma de divertisment urban care ofera jocuri tematice de explorare a lumii reale, si HBO Max invita bucurestenii sa descopere intr-un mod inedit universul RUXX, printr-un tur in locurile de filmare. Combinand elemente de escape room, board game, vanatoare de comori si tururi de explorare, jocul de tip treasure hunt in aer liber ofera fanilor serialului posibilitatea de a intra in lumea serialului si a se bucura de o plimbare prin Bucureșsi. Jocul este disponibil gratuit pana pe 1 mai in aplicatia Questo: https://onelink.to/Questo  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *