Five Little Pigs (2003)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000) si Evil Under The Sun (2003), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. In caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este 93 de minute; sezonul 9 – episodul 1) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Five Little Pigs (2003). Este unul din episoadele mele preferate. Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt absolut sigur ca o sa va placa si, la fel ca mine, o sa va doriti sa vedeti tot serialul.

Povestea: La 14 ani dupa ce mama ei, Caroline Crale, a fost spanzurata pentru uciderea lui Amyas Crale, Lucy Crale ii angajeaza pe Hercule Poirot pentru a investiga moartea tatalui ei. Ea este convinsa ca mama ei a fost nevinovata si este dispusa sa faca orice pentru a demonstra asta. Pentru a rezolva acest caz, Poirot viziteaza cele cinci persoane care au fost prezente la locul crimei si asculta cinci variante diferite ale evenimentelor care au avut loc inainte de crima.

Cine a fost criminalul? Care a fost motivul crimei? A fost Caroline Crale vinovata de moartea sotului ei? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Five Little Pigs (2003)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *