Arslan Senki (2015)

Aventura mea in lumea minunata a anime-urilor continua. Sunt din ce in ce mai placut suprins de calitatea animatiilor japoneze. Banuiesc ca ati observat ca in ultima perioada imi ocup timpul din ce in ce mai mult cu anime-uri, nu-i asa? Nu va faceti griji, inca nu am dezvoltat o obsesie pentru ele. Ar trebui totusi sa ma mai ocup si de celalalte categorii ale blogului.

Si sper ca stiti ce sunt anime-urile. “Anime (din cuvantul japonez アニメ anime, la randul lui o abreviere a cuvantului englez animation) reprezinta orice film de animatie produsa/originara in/din Japonia. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.” Daca va plac animatiile/desenele animate, va recomand sa incercati cat mai multe creatii japoneze. O sa ramaneti surprinsi de imaginatia si creativitatea japonezilor.

Evident, lista mea de recomandari se mareste pe zi ce trece: Shigatsu wa Kimi no Uso (2014), Death Note (2006-2007), Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007), Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 (2008), Bleach (2004–2012), Hunter x Hunter (2011-2014), Death Parade (2015), Nodame kantâbire (2007), Gate (2015), Baby Steps (2014-2015) sau Kuroko no basuke (2012-2015) sunt doar cateva exemple de anime-uri pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Asta daca va pasioneaza genul.

Si daca se intampla sa va pasioneze animatiile si razboaiele intre regatele/imperiile de pe vremuri, atunci Arslan Senki ar trebui sa fie pe lista voastra. Am impresia ca o sa va placa.

Povestea: In regatul prosper Pars se afla capitala regala Ecbatana, un oras plin de splendoare si minunatii, condus de neinvinsul si neinfricatul Rege Andragoras. Arslan, fiul lui, in ciuda tuturor eforturilor pe care le face, nu pare sa aiba tot ceea ce ar fi nevoie pentru a fi un rege ca tatal sau.

La varsta de 14 ani, Arslan merge pentru prima data cu armata intr-o lupta ce parea a fi usoara, dar destinul are alte planuri pentru el. In cadrul acestei lupte, regatul Pars este infrant, iar regele lor este capturat. Arslan, pazit de cel mai bun luptator al regatului, este nevoit sa fuga. Infrant si fara speranta, Arslan are un singur obiectiv: sa adune o armata in jurul lui si sa se razbune pe cei care i-au distrus viitorul.

No Responses to “Arslan Senki (2015)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *