Haikyuu!! (2014-2016)

Aventura mea in lumea minunata a anime-urilor continua. Sunt din ce in ce mai placut suprins de calitatea animatiilor japoneze. Incep sa cred ca devin dependent. Banuiesc ca ati observat ca in ultima perioada imi ocup timpul din ce in ce mai mult cu anime-uri, nu-i asa? Nu va faceti griji, inca nu am dezvoltat o obsesie pentru ele.

Si sper ca stiti ce sunt anime-urile. “Anime (din cuvantul japonez アニメ anime, la randul lui o abreviere a cuvantului englez animation) reprezinta orice film de animatie produsa/originara in/din Japonia. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.” Daca va plac animatiile/desenele animate, va recomand sa incercati cat mai multe creatii japoneze. O sa ramaneti surprinsi de imaginatia si creativitatea japonezilor.

Evident, lista mea de recomandari se mareste pe zi ce trece: Shigatsu wa Kimi no Uso (2014), Death Note (2006-2007), Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007), Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 (2008), Bleach (2004–2012), Hunter x Hunter (2011-2014), Death Parade (2015), Nodame kantâbire (2007), Gate (2015), Baby Steps (2014-2015), Kuroko no basuke (2012-2015) sau Arslan Senki (2015) sunt doar cateva exemple de anime-uri pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Asta daca va pasioneaza genul.

Si daca se intampla sa va pasioneze animatiile si sportul (volei), atunci Haikyuu!! ar trebui sa fie pe lista voastra. Cred ca o sa va placa.

Povestea: Dupa ce vede un un meci de volei din cadrul unui turneu national la televizor, Hinata Shouyou, un elev de generala mic de inaltime, se indragosteste la prima vedere de acest sport. Determinat sa ajunga la fel de bun ca vedeta turneului, un alt baiat mic de inaltime denumit “micul gigant”, Hinata intra in echipa de volei a scolii lui, dar nu reuseste sa gaseasca membri suficienti de buni pentru a deveni competitivi.

Fiind o echipa de amatori, ei sunt distrusi la primul lor meci oficial de catre un jucator foarte bun, dar extrem de arogant, care purta nickname-ul “regele terenului”. Dar fiindca are un vis in care crede, Hinata nu renunta… Cateva luni mai tarziu, el ajunge la liceu si se hotaraste sa intre in echipa lor. Spre surprinderea lui, cel care l-a distrus in primul lui meci este si el acolo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *