After the Funeral (2006)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003) sau Sad Cypress (2003), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. Dar banuiesc ca ati observat asta. In ultimele doua saptamani v-am recomandat numai episoade din serialul Agatha Christie: Poirot.

In caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este 93 de minute; sezonul 10 – episodul 3) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): After the Funeral (2006). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt absolut sigur ca o sa va placa.

Povestea: La scurt timp dupa citirea testamentului lui Richard Abernethie, detectivul Poirot este chemat sa investigheze moartea acestuia. Aparent, schimbarea in ultima zi a testamentului este foarte dubioasa. Asta si faptul ca sora decedatului moare si ea la o zi dupa ce afirma ca fratele ei a fost omorat. Este testamentul legal? A murit Richard din cauze naturale? Cine a omorat-o pe sora lui? Ramane sa aflati singuri…

2 Responses to “After the Funeral (2006)”
  1. Alexandra May 8, 2016
    • Daniel Urda May 8, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *