Cards on the Table (2005)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008) sau Hallowe’en Party (2011), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultimele doua-trei saptamani v-am recomandat numai episoade din serialul Agatha Christie: Poirot.

In caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este de 93 de minute; sezonul 10 – episodul 2) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Cards on the Table. Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt sigur ca o sa va placa.

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: Detectivul nostru preferat este invitat la cina de un miliardar misterios. Printre invitati se numara alti trei detectivi si patru posibili criminali. Dupa cina, miliardarul le recomanda invitatilor un joc de carti. Detectivii joaca bridge intr-o camera, posibilii criminali in alta camera, cea in care miliardarul se decide sa ramana.

La scurt timp dupa terminarea jocului, unui din invitati descopera ca cel care i-a invitat este mort. Cine este criminalul? Care este motivul crimei? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Cards on the Table (2005)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *