Murder in Mesopotamia (2001)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008), Hallowe’en Party (2011), Cards on the Table (2005) sau The Hollow (2004), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultimele trei saptamani v-am recomandat numai episoade din acest serial.

Si in caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este de 98 de minute; sezonul 8 – episodul 2) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Cards on the Table. Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt sigur ca o sa va placa.

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: In timpul unei expeditii arheologice in Irak, detectivul Hercule Poirot se gaseste din nou in situatia de a investiga o crima. Nimic nou, nu-i asa? De data aceasta, detectivul nostru preferat trebuie sa gaseasca criminalul sotiei arheologului, dar are o mica problema. Problema? Crima pare perfecta, pentru ca ucigasul nu avea cum sa intre sau sa iasa din camera in care victima era fara sa fie vazut.

Cine este criminalul? Cum a reusit acesta sa o omoare pe sotia arheologului? Care a fost motivul crimei? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *