Mrs McGinty’s Dead (2008)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008), Hallowe’en Party (2011), Cards on the Table (2005), The Hollow (2004) sau Murder in Mesopotamia (2001), in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultimele trei saptamani v-am recomandat numai episoade din acest serial. Mai am cateva si il termin.

Si in caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este de 93 de minute; sezonul 11 – episodul 1) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Mrs McGinty’s Dead (2008). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt sigur ca o sa va placa.

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: James Bentley este judecat pentru uciderea lui Abigail McGinty. Avand in vedere ca dovezile aduse impotriva lui sunt concludente, James este gasit vinovat si condamnat de tribunal la moarte prin spanzurare. Spre norocul lui, detectivul Spence, cel care a cercetat cazul, nu este convins de vinovatia lui James si se decide sa-l roage pe un vechi prieten de-al lui, Hercules Poirot, sa verifice dovezile.

Au gasit politistii adevaratul criminal? De ce a fost omorata Abigail McGinty? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Mrs McGinty’s Dead (2008)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *