Curtain: Poirot’s Last Case (2014)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008), Hallowe’en Party (2011), Cards on the Table (2005), The Hollow (2004), Murder in Mesopotamia (2001), Mrs McGinty’s Dead (2008), Hercule Poirot’s Christmas (1994) sau Labours of Hercules (2014) in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie.

Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultima luna v-am recomandat numai episoade din acest serial. Mai am cateva si il termin.

Si in caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand ultimul episod (vorba fie, durata lui este de 89 de minute; sezonul 13 – episodul 5) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Curtain: Poirot’s Last Case (2014). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt absolut sigur ca o sa va placa. Acest episod este preferatul meu si cel mai bun din serie (parere personala, evident).

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: Acesta este ultimul caz al lui Hercules Poirot. Dupa ani de munca, dupa sute de cazuri rezolvate, viata plina de reusite a lui Poirot se apropie de sfirsit. Dar inainte de a muri, el mai trebuie sa prinda un criminal atat de bun incat nimeni nu l-ar fi suspectat vreodata de ceva. Cine este acest criminal? Care este modul lui de operare? Va reusi Poirot sa il prinda? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Curtain: Poirot’s Last Case (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *