Labours of Hercules (2014)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008), Hallowe’en Party (2011), Cards on the Table (2005), The Hollow (2004), Murder in Mesopotamia (2001), Mrs McGinty’s Dead (2008) sau Hercule Poirot’s Christmas (1994) in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultimele trei saptamani v-am recomandat numai episoade din acest serial. Mai am cateva si il termin.

Si in caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand un episod (vorba fie, durata lui este de 91 de minute; sezonul 13 – episodul 4) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Labours of Hercules (2014). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt sigur ca o sa va placa.

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: Detectivul nostru preferat pune la cale cu politia o capcana pentru un temut hot de arta si bijuterii, care omoara oameni la intamplare, din pura placere. Din pacate pentru Poirot planul da gres, iar o domnisoara facea parte din capcana este omorata de hot. Trei luni mai tarziu, detectivul belgian inca mai are in memorie domnisoara care a murit din cauza lui si simte ca trebuie sa faca ceva.

Pentru a iesi din starea de depresie in care se afla, Poirot se decide sa-si ajute soferul, un tanar foarte trist si dezamagit de disparatia iubitei lui. Dupa cum va puteti imagina, acest caz are legatura cu hotul de bijuterii…

No Responses to “Labours of Hercules (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.