Death on the Nile (2004)

Dupa cum v-am spus si in articolele despre Murder on the Orient Express (1974), Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013), The ABC Murders (1992), Death in the Clouds (1992), Lord Edgware Dies (2000), Evil Under The Sun (2003), Five Little Pigs (2003), Sad Cypress (2003), After The Funeral (2006), Third Girl (2008), Hallowe’en Party (2011), Cards on the Table (2005), The Hollow (2004), Murder in Mesopotamia (2001), Mrs McGinty’s Dead (2008), Hercule Poirot’s Christmas (1994), Labours of Hercules (2014) sau Curtain: Poirot’s Last Case (2014) in ultima vreme am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie.

Dar banuiesc ca ati observat asta deja. In ultima luna v-am recomandat numai episoade din acest serial. Mai am cateva si il termin.

Si in caz ca nu ati auzit de ea, Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste.

Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (preferatul meu; sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

Astazi as vrea sa va recomand ultimul episod (vorba fie, durata lui este de 97 de minute; sezonul 9 – episodul 3) din serialul Agatha Christie: Poirot (1989 – 2013): Death on the Nile (2004). Sfatul meu ar fi sa il vedeti daca va pasioneaza genul psihologic/mystery. Sunt absolut sigur ca o sa va placa. Acest episod este preferatul meu si cel mai bun din serie (parere personala, evident).

Ah da, nu va faceti griji, episoadele serialului nu au legatura intre ele. Puteti sa le vedeti in orice ordine doriti. Eu va sugerez sa le vedeti in special pe cele pe care vi le-am recomandat in ultimele doua saptamani. Va garantez ca sunt cele mai bune.

Povestea: Simon Doyle si Linett Ridgeway, proaspat casatoriti, se iubesc si vor sa se bucure de luna lor de miere in Egipt. Din pacate pentru ei, Jackie De Bellefort, fosta logodnica a lui Simon, ii urmareste peste tot si le strica toata dispozitia. Ajunsi pe o nava de croaziera, loc in care se afla si detectivul nostru preferat, cei doi sunt siguri ca in sfirsit au scapat de Jackie. Dar se inseala si Linett Ridgeway este ucisa. Cu toate ca Jackie este suspecta numarul 1, ea are un alibi solid.

Cine este criminalul? Care a fost motivul crimei? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *